صادرات زرشک

آشنایی با انواع زرشک و صادرات زرشک ایرانی

زرشک درختچه‌ای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است . چوب آن به رنگ قرمز ، قهوه‌ای یا زرد است. برگ‌های آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه‌است. به ریشهٔ درخت زرشک «آئر خیس» گفته می‌شود. انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچه‌های زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می‌گیرند.

شکوفه درخت زرشک
شکوفه درخت زرشک

زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا ، آسیا ، آفریقا ، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان جنوبی با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.

شاید هنگامی که قصد خرید زرشک را داشته باشید ، سوالات زیادی در ذهن داشته باشید ، ما سعی کردیم برخی از مهم ترین سوالات را بیان و به آنان پاسخ دهیم.

ایران به عنوان اصلی ترین تولید کننده زرشک باغی و وحشی در دنیا بوده و قاعدتا اصلی ترین صادرکننده این محصول در کل دنیا لقب گرفته است.

انواع زرشک در ایران می توان به نمونه های مشهوری از جمله:

زرشک پفکی صادراتی

زرشک دانه اناری درجه یک

زرشک کوهی ارگانیک

اشاره نمود.

زرشک پفکی صادراتی:

صادرات زرشک پفکی ایرانی

این محصول لوکس ترین نوع زرشک ایران بوده و صادرات پر رونقی را به خارج کشور دارد. بیشترین حجم صادرات این کالا به کشور های اروپایی و برخی از کشور های آسیایی است و مصرف آن معمولا در بخش چاشنی مواد غذایی و بعضا دارویی است.

زرشک پفکی درجه یک یا همان زرشک ارگانیک به نوعی از زرشک گفته می شود که بدون دخالت هیچگونه سموم و مواد شیمیایی به عمل آمده و توسط فرایند سایه خشک و آویزان کردن میوه زرشک به عمل آمده است. طرز تهیه زرشک پفکی بسیار ساده است و تنها تفاوت آن با انواع دیگر در فراوری زرشک می باشد.

به ترتیبی که گفته شد صرفا زرشک پفکی را به صورت سایه خشک فراوری می کنند و به همین دلیل درجه کیفیت و رنگبندی مناسبی از این نوع از زرشک به وجود می آورند. قیمت درجه یک زرشک پفکی به نسبت بالاتر می باشد چراکه این نوع از محصول بسیار صادرات محور بوده و به همین دلیل قیمت آن بسیار بر روز نوسانات ارز سوار می باشد.

زرشک دانه اناری:

صادرات زرشک دانه اناری خشک
زرشک دانه اناری خشک

این نوع زرشک به لحاظ کیفی از زرشک پفکی دارای کیفیت پایین تری است و این موضوع باعث شده تا مشتریانی که به دنبال خرید زرشک ارزان تر برای صادرات به بازار جهانی هستند، از این محصول استفاده کنند. زرشک دانه اناری به واسطه قیمت ارزان خود مورد توجه مشتریان زیادی در اروپاست. کاربرد زرشک دانه اناری همانند زرشک پفکی برای مصارفی از جمله چاشنی است و بعضا آب زرشک هم از این کالا تهیه می شود.

زرشک کوهی ارگانیک:

زرشک ارگانیک

محصولی ارگانیک و درجه یک که دارای قیمت و کیفیت خوبی است و می توان از آن ، جهت صادرات به اروپا استفاده نمود.

خراسان جنوبی به عنوان معروف ترین تولید کننده زرشک در کشور بوده و توانسته است حجم عظیمی از این محصول را برای صادرات به اقصی نقاط دنیا تولید نماید. اما آیا تنها خراسان جنوبی متولی تولید زرشک در ایران است؟

پاسخ واضح است، خیر!

تولیدکنندگان متعددی در زمینه تولید زرشک ایران فعال بوده و هر یک محصول خاصی را تولید می کنند، اما به جرات می توان گفت که بهترین نوع زرشک ایران در خراسان جنوبی تولید می شود.

انواع زرشک دانه اناری و پفکی با بهترین کیفیت ممکن در خراسان جنوبی تولید شده و زرشک کوهی را بیشتر می توان در مناطق پر باران جستجو نمود.

بیشترین حجم تولید زرشک کوهی فعلا در مناطق شمالی کشور همانند بجنورد و حاشیه جنگل گلستان است و قاعدتا صادرات آن به خارج کشور توسط شرکت های حاضر در این منطقه از کشور صورت می گیرد.

بر اساس بررسی ها و تحقیقاتمیدانی دستچیده ، در زمینه تولید زرشک ، ارقام باغی زرشک در بسیاری از مناطق کشور با مشکلات متعددی در تولید رو به رو می شود.

مشکلاتی از قبیل قرمز نشدن زرشک، کم بار بودن درخت و…. که کشاورزان را از کشت محصول منصرف می نماید.

از این رو خراسان جنوبی با داشتن زمین هایی آباد برای کشت زرشک در حال حاضر رکورد دار بیشترین میزان برداشت می باشد.

فرق بین زرشک پفکی و زرشک اناری

زرشک پفکی و زرشک اناری هر دو از یک نوع از درخت بدست می آیند ولی فرق آنها در طریقه فراوری آنها می باشد. زرشک اناری را به وسیله چوب زد بر روی درختچه های زرشک از پای درختچه جمع آوری میکنند و در این روش آفتاب نقش بسزایی در به عمل آمدن زرشک دارد.

در صورتی که برای فراروی زرشک پفکی شاخه های چیده شده را در مکان های از قبل تهیه شده آویزان کرده و به وسیله گردش هوا در بین زرشک ها عمل فراوری در نبود آفتاب اتفاق می افتد.

زرشک پفکی به نسبت زرشک اناری خواهان بیشتری دارد و برای صادرات نیز مناسب تر است چراکه هم ظاهر یکدست تر و زیباتری دارد و هم از طرفی دیگر دانه های درشت تر و سلامت تری را شامل می شود.

قیمت صادرات زرشک ایران

زرشک  یکی از خشکبار صادراتی بوده و هر یک از انواع زرشک صادراتی توسط متولیان خاص خود به خارج کشور صادر می شود.

همان طور که گفتیم زرشک پفکی به عنوان گران قیمت ترین نوع زرشک ایران برای صادرات بوده و بازار های صادراتی آن در کشور های خاص اروپایی و آسیایی است.

زرشک دانه اناری را می توان یکی از ارزان قیمت ترین انواع زرشک برای منظور های صادراتی دانست.

و اما زرشک کوهی که قیمت آن هر ساله بر اساس نیاز مشتریان و برداشت محصول تعیین می شود.

پارامتر های موثر در قیمت صادرات انواع زرشک ایران:

کیفیت و نوع محصول

میزان سفارش خرید

نوع بسته بندی

میزان تولید سالانه کالا

عرضه و تقاضا

سلامت زرشک

متولیان اصلی صادرات انواع زرشک ایران معمولا در استان های تولیدکننده کالا حضور دارند و سعی می کنند تا صادرات این محصول را به صورت مستقیم به خارج کشور مدیریت کنند.

****گروه بازرگانی دستچیده آماده مشاوره بابت صادرات زرشک ایرانی به شما تامین کنندگان عزیز می باشد.