صادرات سیب درختی

صادرات سیب درختی تازه

درخت سیب با نام علمی Malus domestica ، در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده شده و به جرات می توان گفت ، در تمام مناطق دنیا یافت می شود. میوه سیب (که ما بعضا آن را سیب درختی می نامیم) انواع مختلفی دارد ، نوع وحشی آن کوچک بوده و پرورش یافته آن درشت است. در ایران نیز نوع وحشی این درخت در جنگل های شمالی وجود دارد. میوه سیب نوع ترش و شیرین دارد ولی عموما میوه آن شیرین و گوشتی است. منشأ درخت این میوه آسیای مرکزی است، که پس از هزاران سال کشت، در آسیا و سپس در اروپا گسترش یافته و بعدها توسط مهاجران اروپایی به قاره آمریکا برده شده است. سیب در برخی از فرهنگ‌ها و ادیان اهمیت مذهبی و اساطیری دارد، از جمله در فرهنگ اهالی اسکاندیناوی ، یونان و مسیحیان اروپایی قدیم ، همچنین سیب یکی از سین‌های اصلی هفت سین در میان ایرانیان است.

سیب صادراتی ایران انواع مختلفی دارد که در این میان می توان به سیب سفید ، قرمز و سبز اشاره داشت. هر کدام از این سیب ها بسته به نیاز و درخواست خریدار خارجی با کیفیت بالا دست چین شده و برای بسته بندی و سورتینگ به انبار انتقال داده می شود.

سیب صادراتی به درجات مختلف از جمله ممتاز ۱ ، ۲ ، ۳ تقسیم می شوند که کیفیت ممتاز و درجه یک برای صادرات بالاتر است.

سیب قرمز صادراتیمشخصات کلی که فروش سیب صادراتی را میسر می سازد زیبایی ، داشتن پوستی سفت و بدون لک و همچنین عطر خوش و طعم بی نظیر است و این محصول که حاصل دست باغداران و کشاورزان ایرانی است با دارا بودن این خصوصیات حرف اول را در میادین و بازار های میوه جهانی می زند.

سیب صادراتی درختی چه مشخصاتی دارد؟

سیب صادراتی دارای پوستی صاف ، روشن و با رنگی شفاف می باشد

سیب صادراتی سفت و بدون لکه می باشد

سیب صادراتی نسبت به اندازه خود ، دارای وزن بیشتری است و از مرغوبیت بالایی برخوردار خواهد بود

عطر سیب صادراتی هم به عنوان یکی از پارامتر های مهم در تعیین کیفیت آن به شمار می رود

سیب زرد صادراتیبیش از ۷٬۵۰۰ رقم یا گونه سیب درختی شناخته شده، وجود دارد که در نتیجه طیف وسیعی از ویژگی‌های متناسب با مصارف مختلف را به دست می دهد. گونه های مختلف برای سلیقه‌ها و استفاده‌های متفاوت از جمله آشپزی، مصرف خام و تولید فرآورده های غذایی ، پرورش می‌یابند . انواع سیب پس از خانواده مرکبات (که شامل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت می شود) و موز، سومین جایگاه در تولید میوه های پرورشی دنیا را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ، فائو ، کشور چین با تولید تقریباً نیمی از سیب درختی جهانی جایگاه اول تولید این محصول را به خود اختصاص داده است. ایالات متحده آمریکا و لهستان نیز به عنوان دومین و سومین تولیدکننده مهم این محصول جایگاه خود را در بازار جهانی سیب درختی تثبیت کرده اند. ایران ، ترکیه ، هند و ایتالیا نیز جایگاههای چهارم تا هفتم را به خود اختصاص داده اند ، که معمولا در سالهای مختلف به دلیل بروز تغییرات جوی ، جایگاه این کشورها دچار تغییراتی شده است . بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی ، تولید سیب درختی ایران بیش از حدود ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ تن است که مراکز اصلی تولید سیب ایران را استانهای آذربایجان غربی ، آذربایجان شرقی ، تهران ، فارس ، اصفهان ، خراسان رضوی ، همدان و چهارمحال و بختیاری تشکیل می دهند. فصل برداشت انواع سیب قرمز و زرد در ایران از مهرماه شروع شده و معمولا تا آذر ماه همان سال ادامه می یابد. پس از اتمام برداشت سیب درختی ، سیب در فصلهای زمستان و بهار نیز به صورت سردخانه ای قابل تامین می باشد.

سیب سبز صادراتی

دما و شرایط نگهداری سیب درختی :

میوه سیب در دمای اتاق به سرعت رسیده خواهد شد . لذا اگر قصد خوردن آن را در یک یا دو روز آینده دارید، می توانید سیب را در فضای اطاق نگهداری کنید. در غیر این صورت، سیب را در یک کیسه پلاستیکی یا پاکت در بسته در یخچال نگهداری نمایید. به دلیل آنکه میوه سیب، مقدار زیادی گاز اتیلن از خود ساطع می کند، نگهداری آن در کنار سایر سبزیجات و میوه ها می تواند موجب کاهش عمر آنان شود. به همین دلیل باید سیب را از سایر میوه ها و سبزیجات جداگانه نگهداری کرد. بهترین دمای نگهداری و انبارداری سیب بستگی به نوع و گونه آن دارد ولی برای تمام انواع سیب این دما در محدوده ۱- تا ۴+ درجه سانتیگراد است.

طبقه بندی میوه سیب درختی (فرازگرا/نافرازگرا):

سیب درختی، میوه ای فرازگرا یا کلیماکتریک (climacteric) می باشد. میوه های فرازگرا یا کلیماکتریک پس از برداشت و چیده شدن از درخت یا بوته مادری، امکان ادامه فرآیند رسیدگی را دارا هستند، لذا نیازی به باقی گذاردن آنها بر روی درخت یا بوته برای تکمیل دوره زندگی نیست.

با توجه به فرازگرا بودن میوه سیب درختی، معمولاً در مراحلی که این میوه از نظر اندازه کاملاً رشد یافته ولی هنوز کامل نرسیده است ، برداشت می گردد تا تحمل شرایط حمل و نقل و همچنین انبارداری را دارا باشد. میزان تولید اتیلن سیب درختی در زمان رسیدگی بسیار بالا بوده و حساسیت آن نیز به گاز اتیلن زیاد است.

خواص اصلی میوه سیب:

سيب ميوه‌اي است سرشار از ويتامين‌هاي آ، گروه ب، ث و پتاسيم كه در درمان یا پيشگيري بسیاری از امراض، مفید شناخته شده است‌، به گونه ای که در بسیاری از فرهنگها آمده که، روزي يك سيب ميل كنيد و دكتر را از خود دور كنيد‌. خواص اصلی سیب به ترتیب زیر است:

حفظ طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از خشکی پوست
تنظیم فشارخون و پایین آوردن فشار خون بالا
تقویت بهداشت دندان‌ها و لثه‌ها و از بین برنده بوی بد دهان
پیشگیری از بیماری نقرس و درد مفاصل
سیب از معدود مواد غذایی کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کند.
سیب قند خون را پایین می آورد.
مصرف سیب به هضم کمک می کند.
سیب از ابتلا به انواع سرطان پیشگیری می کند.

بسته بندی تخصصی سیب صادراتی

گروه بازرگانی دستچیده  افتخار دارد که به عنوان یکی از اعضای موسس زنجیره سیب ایران ، با استفاده از آخرین روش ها و فن آوریهای  برداشت سیب و همچنین به کارگیری کارگران ماهر و آموزش دیده در محیطی کاملا بهداشتی و مطابق با الزامات روز جهانی ، اقدام به سورت و بسته بندی سیب می نماید . دستچیده  با بهره گیری از متخصصین کشاورزی ، نسبت به کنترل کیفیت میوه سیب صادراتی خود با برند  دستچیده  اقدام نموده تا کلیه نیازهای مصرف کننده نهایی را به منظور دسترسی به میوه سالم فراهم نماید . گروه بازرگانی دستچیده همواره تلاش داشته تا بهترین انواع سیب درختی را از مناطق کوهستانی ایران جهت تامین محصول صادراتی خود فراهم نماید. سیب دماوند ، سیب مراغه ، سیب سمیرم ، سیب اشنویه ، سیب میانه ، سیب ارومیه و سیب کردستان به عنوان بهترین مناطق تولید سیب کشور نقش مهمی در سیب صادراتی دستچیده داشته است.

بازارهای عمده صادراتی سیب ایران ، کشورهای هند ، روسیه ، قطر ، امارات عربی متحده، عمان ، پاکستان ، مصر و سودان می باشند . مشتریان محترم می توانند درخواست محصول خود را به واحد بازرگانی  دستچیده ارسال نمایند. همچنین باغداران محترم سیب درختی می توانند با واحد بازرگانی شرکت تماس گرفته و ضمن استفاده از مشاوره فنی متخصصین مربوطه، در فرآیند صادرات سیب با ابن شرکت مشارکت کنند.

صادرات تخصصی سیب

زمان چیده شدن سیب درختی ، از پارامتر های مهم در تعیین کیفیت سیب صادراتی

یکی دیگر از پارامتر های مهم در تعیین کیفیت سیب ، زمان مناسب چیده شدن آن است. هر چه تعداد سیب های بدون دم در بسته بندی افزایش یابد ، نمایشگر چیده شدن دیر هنگام سیب است که می تواند موجب کاهش زمان نگهداری سیب صادراتی گردد.

شرایط و ضوابط فنی صادرات سیب درختی

سازمان توسعه تجارت ایران در نامه ‌ای به سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان ‌های کشور شرایط و ضوابط فنی صادرات سیب درختی را اعلام کرد . در این نامه اقدامات لازم مبنی بر رعایت مقررات ارسالی ، ویژگی‌های سیب صادراتی ، نوع بسته‌ بندی و نشانه ‌گذاری اعلام شده است.

بر اساس این نامه برای نحوه صادرات سیب این چنین بیان شده است که:

سیب صادراتی باید دارای گوشت سالم و فاقد هر گونه عیب ، لک ، ضرب دیدگی ، پلاسیدگی ، لکه های رنگی روی پوست ، زنگار و ترک خوردگی باشد.

داخل میوه نیز بایستی فاقد آثار پوکی ، کم آبی که با چروکیدگی نمایان است ، لکه ‌های قهوه ‌ای و آردی شدن باشد.

در صورتی که عیوب سطحی بر کیفیت ، ظاهر و کیفیت نگهداری و بسته بندی سیب صادراتی تاثیر نداشته باشد ، مجاز به صادرات خواهد بود که البته میزان صادرات میوه ها با عیوب جزئی نیز مقدار مشخصی دارد که برابر با ۱ درصد از حجم بار است.

برای بسته بندی و کارتن سیب صادراتی نیز قوانینی در نظر گرفته شده است که مبنی بر آن اندازه و وزن میوه های داخل جعبه بایستی یکنواخت و بسته ها دارای منافذی به منظور تهویه هوا باشند.
همچنین بایستی روی هر بسته بندی نام ، رقم وزن یا تعداد هر میوه درج شود ، عبارت محصول ایران و نام و نشانی تولید کننده یا صادر کننده یا بسته ‌بندی ‌کننده و همچنین برند محصول نیز روی بسته ‌ها درج شود.

عوامل موثر در قیمت سیب صادراتی

صادرات سیب نیز مانند صادرات انواع مواد خوراکی ، میوه ها و سبزیجات تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد.

نوسانات قیمت دلار در بازار جهانی

شیوه های نوین بازاریابی بین المللی

تغییر شرایط اقلیمی در کشور های تولید کننده انواع سیب

رشد و توسعه فناوری های نوین برای اصلاح نژاد میوه ها

تجهیزات بسته بندی انواع سیب صادراتی

و بسیاری عوامل دیگر ، قیمت سیب صادراتی را تحت تاثیر قرار می دهند.

در میان ، کشورهایی که از شرایط آب و هوایی مطلوب و تجهیزات کافی برای کاشت درختان سیب و برداشت محصولات مرغوب برخوردار باشند و همچنین شرکت هایی که دارای شعب بازاریابی مختلف در کشورهای جهان هستند، موفقیت بیشتری را در خصوص صادرات انواع سیب، کسب می کنند.

سیب صادراتی از مرغوب ترین گونه های آن ها انتخاب می شوند ، از نظر بسته بندی در بهترین شرایط قرار دارند و با قیمت کاملاً رقابتی به بازارهای جهانی ارائه می گردند.